Homosexualii si pacatul

trebuie sa intelegem ca vorbele au sens doar in context.

"Eu sunt Stefan cel Mare" nu are nici o valoare in sine. Dar daca stim cine a fost Stefan cel Mare, daca stim cine sunt eu si aflam si ce inseamna schizofrenia, atunci afirmatia incepe sa capete sens.

In vremurile biblice homosexualitatea era ceva absolut normal si banal. Era o pofta sexuala ca oricare alta. Cunoastem povestile invataceilor filozofilor greci. Stim ca Cezar a luat-o de la Regele Egiptului, si rusinea lui era ca "a luat-o" si nu "a dat-o"....deoarece pentru barbati cinstea era sa fii cel care ...vorba aia...Stim ca prin preajma imparatilor erau si niste baieti mai supli si alte chestii de genu. Stim ca pana prin secolul 4 si o parte din preoti practicau homosexualitatea.

Deci daca in Biblie se pomeneste despre homosexualitate ca fiind un pacat, da, intradevar, este pacat sa te regulezi in fund cu barbati, asa cum e sa taci acelasi lucru si cu femei. Desigur femeile vin cu mai multe oferte. 

"Pacatul" e cel al desfranarii si e la acelasi nivel cu adulterul. Stim ca Isus a zis ca e pacat sa faci sex si cu sotia daca nu e cu scopul procreeri. (Vedem prea bine efectele acestei reguli la unele grupari de elita religioase, care au de la 5 copii in sus).

Deci cine vrea sa fie strict, poate fi; dar majoritatea dintre noi nu suntem atat de exigenti si ne manifestam iubirea fata de parteneri/partenere si stim ca nu e nici un "pacat". Pentru ca si biserica s-a mai relaxat in privinta asta.

Dar ce vreau sa spun e ca, din cate stiu si s-ar putea desigur sa ma insel, biblia nu a pomenit nimic despre a fi sau a nu fi homosexual ca entitate; pentru ca atunci nu se stia psihiatrie si nu era considerata ca fiind ceva aparte. Adica nu se punea problema ca unii s-au nascut sau au devenit asa (adica sa fie biologic predispusi doar pentru acelasi sex) si asta sa fie ceva exclusiv; adica acesti oameni sa nu poaata face sex sau iubi sexual parteneri de sex opus. Deci din punctul meu de vedere a fi homosexual adevarat (nu doar asa de vineri seara), nu reprezinta nici un "pacat". Eu nu cunosc ca undeva biblia sa fie impotriva acestor oameni.

Sunt convins ca Sf Pavel ar fi avut compasiune pentru acestia si ar fi explicat mai bine care e abordarea potrivita. Dar cu siguranta nu ar fi aruncat cu pietre in ei si nici nu ar fi facut crize de isterie. 

Aaa! si nu ar fi folosit biserica ca loc unde sa spuna la oameni cu cine sa voteze.

 

Share on Facebook


0 comments

Write a response