Lumina se aprinde in suflete, nu se aduce cu duba

Bai, care e faza cu "adusu' luminii"....din ce trib si din ce baobab ati coborat astia care sunteti membri fruntasi ai BOR?

Exista mai multe stadii ale gandirii (cu mai multe subgrupe) dar le amintesc doar pe cele doua principale: gandirea concreta si gandirea abstracta. Copiii incep sa dezvolte pe la 6 ani gandirea abstracta. Adica sa poti opera cu simboluri. Gandirea religioasa, morala e un nivel de gandire abstracta ridicat, adica dupa parerea mea trebuie sa fii inteligent ca sa intelegi religia. Religia e stupia si dureroasa doar pentru cei ce o mentin in stadiul de gandire concreta. Dar revenind la gandirea abstracta. Religia opereaza pe simboluri si semnificativitatea lor spirituala.

Deci lumina, ca lumina adusa cu o lumanare, cu politie si girofar, cu avioane si poate chiar parasute ;) e ZERO, daca nu o dublezi cu simbol si spiritualitate. Dar FOARTE IMPORTANT aceasta lumina, simbolul ei, poate exista si fara lumanare.... nu stiu daca ma intelegeti ce spun (membri BOR sigur nu). Nu lumanarea conteaza! Nu trebuie sa faci potera sa aduca lumina, ca lumina aia isi pierde valoarea! E o diferenta intre potera si pelerini.

Lumina e in suflete, lumina o poti aduce cu o binecuvantare, cu o vorba buna, cu un zambet si atunci cand e cazul si e soare afara, da, putem si merge sa facem o procesiune frumoasa de aducere a luminii cu lumanare si radem si suntem luminosi si fericiti.

Si apropo de asta, chiar si cand e vorba de procesiune, de fiecare data cand vad cum se coboara lumina(flacara) din avion cu politie si senatori, a caror camasa crapa pe burta rotofeie, mie mi se intoarce stomacul pe dos. Cum se bucura ei si sunt satisfacuti ca au adus lumina ca la taierea porcului unde, satisfacuti fiind de realizarea lor materiala, infuleca cu pofta sorici.

Aia nu mai e procesiune regilioasa bai!!! Lumina nu se aduce "cu duba jandarmeriei"...numai infractorii se aduc asa si porcii la domnu' colonel!

Share on Facebook


0 comments

Write a response