Dansul mirilor

E un subiect pe care tot vreau sa il ating de mult timp, dar ma abtin ca no...e sensibil :)).

Dansul mirilor. Care e faza cu dansul mirilor?

Din cat inteleg eu momentul (pe care am avut bucuria sa il traiesc si eu) e primul dans in calitate de sot si sotie. De unde si concluzia ca e extrem de romantic si intens. Care, la fel ca o rugaciune, trebuie trait intim, constient si impartasit de sot si sotie. Sigur ca fiind la nunta sunt si spectatori care asista cu bucurie la acest moment unic. Si e ok sa le lasi placerea sa priveasca.

Ce nu inteleg e de ce acest moment s-a transformat in timp intr-un specatol PENTRU PUBLIC.

De ce acest dans s-a transformat intr-un exercitiu la sol, pe care de cele mai multe ori mirii il executa cu o stangacie maxima, astfel incat publicul in mod real ar trebui sa ridice notele: 2.4, 1.1, 3.3, 2.5 ...."dupa notele juriului echipa familiei "Popescu" se claseaza pe locul 54....un loc destul de slab la nivel national, dar comparandu-i cu mirii de pe alte continente se claseaza totusi in top 10 natiuni. Notele pe artistic au fost mici tinand cont echipa din Kazakhstan, dar observam ca dansul a avut elementele tehnice de un grad ridicat de dificultate. Nu a lipsit atarnarea de o mana a miresei, pirueta robocop de la inceputul dansului, inclinarea in tandem a cuplului la 60 de grade, care observam ca e un element de noutate, precum si aruncarea mireseii in neant si recuperarea ei de catre mire, cu putina emotie trebuie sa o spunem. Dupa acest dans ne putem declara multumiti. Cu siguranta echipa a adunat destule puncte pentru a se va califica la olimpiada mirilor din toamna"

Mai mult, lasand la o parte dimensiunea intima, anume faptul ca cuplul renunta la a trai clipa, pentru a se dedica publicului caruia  banuiesc ca "i-a fost fidel toata viata si pe care nu a vrut sa il dezamageasca in nici un moment, pentru ca si publicul i-a raspuns cu caldura si i-a fost alaturi in momentele principale ale vietii, i-a fost fratele pe care nu l-a avut niciodata" , deci lasand la o parte dedicare pentru public, mai e un lucru: de cele mai mult ori, cei doi nu au nici o treaba cu talentul pentru dans.

Adica mai degraba pot intelege dansurile comice (alea care ies trasnet), decat cele serioase (care ies groaznic). Pot intelege un cuplu care vrea sa creeze un moment simpatic si isi sacrifica dansul intim (pentru ca se gandesc ca au toata viata la dispozitie sa fie intimi) pentru a crea un moment funny, dar care iese impecabil. 

Dar daca nu ai talent.....vine urmatoarea intrebare:

Daca stii ca ritmul si dansul nu e talentul tau....de ce te chinui sa arati la toata lumea chestia asta? De ce vrei sa ne arati ca mirele se misca ca o papusa ghidata de sfori? Sau asta e o chestie cu mesaj?? Adica sa fie clar cine e papusarul din spatele sforilor in familie? De ce vrei sa ne arati ca mireasa a invatat sa fie gratioasa ca o zana dar se lasa pe vine ca o vrajitoare batrana.

E ca si cum ai decide ca vrei sa canti o arie, in conditiile  in care tu ragi ca un magar:

"Si acum am sa va prezint in calitatea de sot si sotie aria Nesum Dorma"...si ai incepe cu ochii ingroziti si luminati de traznete: " AAAAAAAAAAA...."

Nu vreau sa actionez ca un bully si sa intimidez noile familii in a nu mai face dansurile. Chiar va rog, adica e o exprimare artistica. Plus ca trebuie sa castige si profesorii de dans ceva.

Deci va rog sa le executati in continuare cu precizie. Artele martiale sunt un domeniu unde dobandesti precizie. Puteti privi si inspre acolo. 

Dar nu cred ca o sa fie afectati, pentru ca daca esti artist nimeni nu iti poate inhiba si opri exprimarea artistica. Adica cine are pornirea o are si o mie de articole nu o sa il poata opri. Deci go on....

Oricum in acest sens am si eu o sugestie. De ce nu faceti un dans indian? Acum urmaresc la televizor un filrm inidian si observ dansuri din acelea....cum sa le zic....indiene.....Faceti unul din asta....poate se baga si publicul....

Share on Facebook


0 comments

Write a response