O parte a tineretului "elita" din Cluj

Observ in Cluj, cel putin pe facebook, aparitia unei tinere generatii de tip "high life", influenceri si "profesionisti" cu aere de intelectuali, care simuleaza cultura destul de eficient, dar care poseda o inteligenta medie. Opiniile lor sunt pline de erori logice si de o sclipire fada, dar imbracate intr-o poleiala sonora si estetica stridenta. 

Principiile lor sunt precum plastelina, asta in cazul in care le au, iar viata lor particulara este mocirloasa, uneori chiar promiscua. Sigur ca isi cam dau cu stangul in dreptul daca stai sa ii analizezi, dar prind la un public tinta care le este fidel si este fascinat precum o cioara de o margica colorata.

Publicul lor este la fel de mediocru intelectual si destul de labil din punct de vedere al caracterului. Fanii sunt persoane cu mentalitate de sluga, desi hainele sunt de designeri. Pentru ca societatea a evoluat si piata de munca s-a transformat, acesti fani au meserii domnesti, nu mai trebuie sa isi caute stapan, dar creierul lor in continuare are nevoie de un stapan. Iar nevoia acestora de ghidare, e speculata perfect de nevoia acestor influnceri de a-si hrani egoul, de a spune cum sta treaba si de a educa acest norod cu prostia lor.

Aceste "vedete" culturale/politice/profesionale au o singura calitate: Sunt fiica/ fiul lui tata. Asta le-a facut sa ajunga din start in fata si, avand gura, au reusit sa isi strige identitatea si sa si-o mentina, desigur in fata celor mai slabi de inger.

Culmea este ca aparent aceasta scamatorie de imagine prinde chiar si la unii oameni importanti, care uneori pleaca urechea la tipetele intonate melodic de catre acesti tineri deosebiti, fiind probabil zapaciti de zgomot.

Sper totusi ca profesionstii si oamenii importanti si reali sa reuseasca sa ii desconspire. Sigur acesti tineri trebuie lasati sa se exprime liber in continuare, dar ar fi indicat sa fie supravegheati sa nu iasa din lumea lor imaginara a maririi si importantei, ca nu cumva sa aiba vreun impact foarte mare pe viitor asupra culturii, vietii politice si profesionale ale Clujul si ale tarii.

P.S. Sper ca se intelege ca nu am o problema cu liderii de opinie si profesionistii adevarati si cu baza cultura solida. Chiar ii admir si ii promovez. De asemenea poti sa fii fiica/ fiul lui tata, chiar si al lui mama (norocul si avantajul tau), atata timp cat locul unde esti acum e datorat si sustinut de meritele tale personale!

Doar mare atentie la cei pe care i-am descris mai sus!

Fiti tari pe coloana  voastra si nu va lasati influentati de mediocri!  

Share on Facebook


0 comments

Write a response