Unele fete "sfinte"

Stiti fetele alea in jurul varstei de 30 de ani, care isi cauta cu disperare barbat, ca si cand asta ar fi singura tinta a vietii lor?

Nu ma refer la fete de 30 de ani fara partener, nu! Sunt multe fete la varsta asta si majoritatea sunt simpatice foc din toate punctele de vedere. Ma refer la o anumita specie de fete de 30 de ani, acele fete slabe cu figura de sfant ortodox. Acele fete pentru care postul negru nu mai are secrete; cele care cunosc toate retetele de rugaciuni si care folosesc toate undelemnurile sugerate pe bani grei de preotii milostivi, atotstiutori si de renume.

Domnitele acelea care sunt sensibile la orice privire masculina indreptata in directia lor... in tramvai, pe strada sau de ce nu, in club; si care il invita pe "domnul" la ele acasa sa ii incerce pe pielea lor, pentru ca semnele spun clar ca acesta ar putea fi raspunsul mult asteptat al rugaciunilor. Odata prins, domnul este infasurat de toate calitatile ei gastronomice, de gospodina si de ce nu poate si de un mic talent literar sau muzical. Apoi la amiaz domul pleaca.

Fetele acelea a caror piele uscativa, dar inmuiata mult de creme (Avon si mir deopotriva), ofera o carcasa sensibila trupului lor. Faciesul lor inert, coborat la colturile gurii de asceza spovedaniei proaspat efectuata, e pastrat cu atentie sa nu fie crapat de un zambet rebel care le-ar putea lumina sufletul. Vorbele lor lovesc in cei din jur ca niste trasnete atunci cand cu gingasie isi deschid sufletul. De sub aceasta piele, daca e taiata din greseala, curge un lichid negu, gros, plin de toate bolboroselile spuse la miezul nopti peste colaci de faina alba....

Nu stie nimeni unde au gresit, trecutul lor nici nu mai conteaza; ce-a fost, a fost; conteaza viitorul pe care si-l doresc cu atata ardoare alaturi de un domn....atat, doar domn....Aceste fete au indurat multe, dar vor sa se schimbe, vor sa isi implineasca rolul de femeie, pentru ca daca mai trec 2 ani, carcasa lor se va sfarama ca un trandafir uscat. Trandafirul putea fi simpatic si avea un intreg proces de inflorire de facut, dar de la un moment dat brusc nu a mai primit apa si a incremenit in floare; acum cine vrea sa il vada, trebuie sa se grabeasca sa nu il spulbere vantul. Nu vor asta, si nici familia nu vrea asta, mai ales mama, careia ii seamana ca doua picaturi de apa si care a crezut ca fiica ei va fi corectarea vietii mult dorita.

De obicei fetele astea au o prietena, asemanatoare, totusi nu atat de experta in ritual. Dar cine stie, pana la final, poate va fi bine. Preotul i-a spus ca daca are incredere si cumpara destul ulei pentru biserica, domnul ii va asculta rugaciunile....fie el si domnul din club.... (Si pentru ca am formulat o intrebare, pun si semnul aferent)...."?"

Share on Facebook


0 comments

Write a response